Van garage start-up tot marktspeler van formaat in amper 5 jaar

Category

Van garage start-up tot marktspeler van formaat in amper 5 jaar

In 2014 startte Tim Clauwaert intuo letterlijk in een garage, samen met twee maten. In MeetDistrict Ghelamco-Arena, Gent ontpopte Intuo zich tot een marktspeler van formaat met meer dan 30 werknemers. Tim vertelt hoe MeetDistrict bijdraagt aan dit succesverhaal.

“Zo vind je hier alle mogelijke ruimtes om te vergaderen, klanten te ontmoeten, even rustig te bellen of gewoon te chillen.”

Contacteer ons

Unit4 intuo
09 352 03 00
info@intuo.io

Intuo is een Talent Enablement platform dat bedrijven doorlicht en managers data aanreikt die hen helpen om een optimale relatie te creëren tussen bedrijf en medewerkers.

Kantoormeubilair kopen? Tijdverlies!

Tim: Wij zochten een flexibele omgeving waar we ons 100% konden concentreren op onze kernactiviteit. Zo vind je hier alle mogelijke ruimtes om te vergaderen, klanten te ontmoeten, even rustig te bellen of gewoon te chillen. Die flexibiliteit, de aangename inrichting en het unieke communitygevoel maakt van werken in MeetDistrict een intense en inspirerende omgeving.

Flexibiliteit is key!

Tim: In het begin, toen we nog piepklein waren, deelden we een ruimte met een ander bedrijf. Op dit ogenblik zitten we met meer dan 30 medewerker in de grootste kantoorruimte. Dit jaar willen we verder uitbreiden tot 60-70 medewerkers, maar dat is geen probleem, want er kunnen gerust nog enkele tafels bij. Komen er mensen uit het buitenland, dan huren we gewoon een extra ruimte. Vergaderen, even gefocust werken, rustig bellen… hier vind je voor elke activiteit de geschikte ruimte. Wil je je terugtrekken om je even te concentreren, dan kan je terecht in één van de SilentRooms. Wil je telefonisch prospecteren en meedrijven op de energie van andere co-workers, dan kan je aan de slag in de LoudRooms. Makkelijker kan niet.

MeetDistrict versterkt onze employer branding.

Tim: Wie hier gestart is en bijvoorbeeld voor een pitch een traditioneel West-Vlaams productiebedrijf bezoekt, beseft plots hoe aangenaam werken het hier is. En oudere werknemers die bij ons aan de slag gaan, realiseren hoeveel tijd ze hebben verloren door elders te werken. Dat zegt genoeg, hé… Gevestigd zijn in MeetDistrict helpt natuurlijk ook om nieuwe mensen aan te trekken.

Een half uur vastzitten aan de Dampoort? Nee bedankt.

Tim: De aanwezigheid van de Ghelamco Arena speelde al vanaf het prille begin een belangrijke rol. Gevestigd zijn in een landmark met allure gaf onze kleine start-up extra credibiliteit. Vandaag is onze bereikbaarheid cruciaal. Een locatie zoals Dok-Noord is voor ons een no-go. Daar zit je vast in het verkeer en verlies je heel wat tijd met het zoeken naar een parkeerplaats. Hier zitten we vlakbij de E17/E40 en de R4. Zo kunnen onze salesmensen snel richting Brussel, Oostende, Antwerpen en Kortrijk. Voor een B2B-bedrijf zoals het onze is dat ideaal.


Van intuo naar Unit4 Human Capital Management

Spannede tijden, want Intuo ondergaat heel wat veranderingen! Zo werden ze enkele maanden onderdeel van het globale Unit4 Human Capital Management.

Hun kwalitatieve aanbod blijf hetzelfde, en ook het sterke team blijft ongewijzigd. Ze voegen er gewoon 3.500 nieuwe collega’s aan toe.

De aanpassing zal geleidelijk aan gebeuren. Haast en spoed wint zelden de race. Florence en Jorn doen het verhaal uit doeken:

CROSS-POLLINATION AT IT'S FINEST

Find help within the MeetDistrict Community

Participate in our community of ambitious, creative and business-minded people who believe in the power of information, transformation and growth. Discover all initiatives of our MeetDistrict members here. Inspire each other, support each other, learn from each other and share as much as possible through this online community.