Merken moeten hun doelpubliek entertainen in plaats van te onderbreken

AANBIEDING

Merken moeten hun doelpubliek entertainen in plaats van te onderbreken

Vòòr de Coronacrisis hadden merken al moeite om hun commerciële boodschap over te brengen op mensen. We zijn intussen immuum voor de klassieke reclame. 

“Entertainment marketing is een concept dat elk bedrijf, groot of klein, kan helpen om hen op marketingvlak terug relevant te maken.”

Contacteer ons

Laurent Lootens Zaakvoerder Lapin Quotidien
+32 486 43 43 48
info@lapinquotidien.com

Klassieke reclame is dood

Terwijl zowat de volledige wereldbevolking strijdt om immuniteit te kweken tegen COVID-19, is diezelfde bevolking al een tijdje immuun voor reclame.

Merken zitten daarom met de handen in het haar. Vòòr de Coronacrisis hadden merken al moeite om hun commerciële boodschap over te brengen op mensen. Wegens niet relevant en vaak te fel ruikend naar egocentrisme en opportunisme. 

Een standaard marketingcampagne van een merk bestaat nog steeds uit het creëren van een unilaterale boodschap met een bijhorend campagnebeeld. Dat beeld wordt dan “360°” verspreid over TV, magazines, billboards, kranten, affiches, etc. Nu wordt datzelfde beeld eveneens verspreid op digitale media.

Maar mensen bevinden zich op digitale media om geëntertaind te worden in de brede zin van het woord: Amusement, educatie, informatie, messaging, escapisme, etc. Wat ze niet willen, is gestoord worden tijdens dat moment van entertainment. Toch is het net dat wat merken doen: Mensen storen met afgeleiden van hun campagnes. Die storende onderbreking heeft een averechts effect op het publiek. Omdat het immuun geworden is na het jarenlang slikken van reclameboodschappen.

Hoe kunnen merken die immuniteit omzeilen? Hoe kunnen merken relevant blijven communiceren naar hun doelgroepen, zonder ze te onderbreken?

Entertainment Marketing

Entertainment Marketing is een ecosysteem waarbij merken leren om hun doelpubliek te entertainen in plaats van te onderbreken. Het is een concept dat elk bedrijf, groot of klein, kan helpen om hen op marketingvlak terug relevant te maken. Zeker tijdens en na Corona. 

Post Corona wil ik dat merken deel uitmaken van het entertainment waarnaar mensen zoeken. Merken kunnen een entertainend concept uitwerken, passend binnen het DNA van hun merk, rekening houdend met de interesses van hun doelpubliek. Door hun doelpubliek te entertainen in plaats van te storen, worden ze opnieuw relevant voor de consument. Eenmaal ze de immuniteit hebben doorbroken en de aandacht van de consument opnieuw vasthebben, kunnen ze die consument aan zich binden en business genereren.

Concreet kunnen merken hiervoor gebruik maken van 2 kanalen: Enerzijds digitale media en anderzijds events. Events voor de speciale, face-to-face, live belevenissen. Die belevenis kunnen ze verderzetten op digitale media door ook daar een entertainend concept te creëren, zonder te storen, voor de dagelijkse of wekelijkse contacten. Door die 2 kanalen slim in te zetten, en relevante entertainment centraal te plaatsen, zullen brand engagement en customer delight enorm toenemen.

Ik wil merken op een andere manier doen denken over marketing en ze uitdagen om met een andere intentie hun communicatie los te laten op de wereld. Hopelijk opent het een debat in de marketingwereld.


Exclusief aanbod voor MeetDistrict Members

In mijn boek “Entertainment Marketing”, uitgebracht in maart 2020, bespreek ik dit concept in detail. Het is te koop via https://laurentlootens.com

MeetDistrict Members genieten van 20% korting via de code MD2020.


Wie is Laurent Lootens?

Laurent Lootens werkt ruim 15 jaar als corporate event planner. Met zijn eigen bedrijf Lapin Quotidien werkt hij voor diverse premium merken.

Vanuit die leefwereld wil Laurent marketing managers doen nadenken over een nieuw marketingconcept, Entertainment Marketing. Om van daaruit de marketingwereld te veranderen en opnieuw relevant te maken.

Om het concept Social TV effectief uit te voeren voor merken, heeft Laurent in 2020 Moonwalk Agency opgericht, samen met Jean-Patrick Smal (Punch).

CROSS-POLLINATION AT IT'S FINEST

Find help within the MeetDistrict Community

Participate in our community of ambitious, creative and business-minded people who believe in the power of information, transformation and growth. Discover all initiatives of our MeetDistrict members here. Inspire each other, support each other, learn from each other and share as much as possible through this online community.